PVC vloeren

Van showroom tot jouw woning of bedrijfspand

Wat is een pvc-vloer?

Een pvc-vloer is een kunststof vloer gemaakt van polyvinyl. Op de bovenkant zit een dessin en een stevige PU toplaag. Pvc-vloeren zijn in verschillende dessins en maten te verkrijgen, denk aan de typische houtlook in de vorm van planken of bijvoorbeeld een beton- of marmerlook in de vorm van tegels.

Wij bieden een ruime keuze aan kleuren en dessins in onze showroom in Enschede, waardoor er voor ieder wat wils bij zit. Pvc-vloeren zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden, waardoor dit een goedkoper maar kwalitatief goed alternatief is ten opzichte van parket.

Klik of plak pvc-vloer

Er zijn meerdere wijzen om een pvc-vloer te installeren, namelijk klikken of plakken. Bij een klik pvc-vloer zitten rondom de planken een klikrand, deze klikken gemakkelijk in elkaar, net als laminaat. Leg de vloer in wild verband en werk hem netjes af met een mooie plint.

Een pvc-vloer kan ook worden geplakt, hiervoor wordt de ondergrond vooraf geëgaliseerd met egaline en daarna geschuurd. Vervolgens worden de vloerplanken individueel op de ondergrond geplakt met een speciale lijm. Werk de vloer strak af met kit, een plakplint of een prachtige hoge plint. Denk bijvoorbeeld aan een witte of zwarte MDF plint 90mm of een overschilderbare hoge plint.

De voordelen van een pvc-vloer

E
Onderhoudsarm
E
Duurzame keuze
E
Vochtbestendig
E
Geluiddempend
E
Geschikt voor vloerverwarming
E
Natuurgetrouwe uitstraling

Leggen van een pvc-vloer

Een pvc-vloer is gemakkelijk zelf te leggen, maar indien je hier wellicht geen zin of tijd voor hebt, beschikken wij ook ervaren zzp leggers die jouw nieuwe vloer in een handomdraai in jouw woning of bedrijfspand leggen.

Onderhouden van een pvc-vloer

Nadat de vloer gekozen en gelegd is, wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi en netjes houden. Een pvc-vloer is zeer vochtbestendig, het is dus geen ramp als er een keer een glas drinken valt, echter is nat dweilen niet nodig om de vloer schoon te maken. Hieronder hebben we enkele tips verzameld om zo lang mogelijk te genieten van je nieuwe pvc-vloer.

Wel doen!

Houd de vloer schoon door wekelijks te stofzuigen en te vegen. Indien er vuil op de grond ligt, verwijder dit dan.
Dweil de vloer lichtvochtig met koud tot lauw water. Gebruik hierbij eventueel schoonmaakazijn.
Plak beschermviltjes onder stoelen en andere beweegbare meubels. Gebruik deze ook onder zware meubels, zoals kasten of banken.

Beter niet doen…

Gebruik geen hevige zepen of allesreiniger, hierdoor kan er een waas over de vloer ontstaan.
Gebruik geen aceton, stoomreinigers of chemische producten en vloerreinigers.
Verplaats meubels niet door ze te schuiven, til deze in plaats daarvan op.

Allerlei trends

Visgraat motief
Een Visgraatmotief is tegenwoordig weer ontzettend populair, maar vooral tijdloos en stijlvol. Een visgraat vloer staat in iedere huiskamer. Bij Amelink Vloeren in Enschede hebben wij een ruim assortiment aan Visgraat PVC stroken om een prachtige visgraat vloer te leggen. De planken zijn even lang en even breed en liggen loodrecht op elkaar. Hierdoor ontstaat het typische visgraatmotief.

Hongaarse punt
De Hongaarse punt is een ietwat afwijkend patroon van het visgraatmotief, maar wat is eigenlijk het verschil? Bij een visgraatvloer worden de planken in een hoek van 90 graden gelegd, bij een Hongaarse punt in een hoek van 45 tot 60 graden.

Weense punt
Een Weense punt is een patroon dat een zachtere uitstraling heeft dan de eerdergenoemde patronen. Door de hoek waaronder de kopse zijden zijn gezaagd, meestal 60°, lijkt het net of het visgraatpatroon iets is ingedrukt.

Band en bies
Veel van bovenstaande legmanieren worden vaak met een band en bies ingesloten. In dezelfde kleur wordt er een band langs de randen van de ruimte gelegd in grotere planken welke dient als een omlijsting van uw vloer. Tussen deze omlijsting en de vloer wordt meestal een dunne donkere rand geplaatst, ook wel de bies genoemd.

Bezoek onze showroom voor advies

De aanschaf van de perfecte pvc-vloer kan door de vele keus soms overweldigend zijn, kom je er niet helemaal uit? Of heb je nog verdere vragen? Kom langs in onze showroom in Enschede voor vrijblijvend advies van onze experts.

Bekijk hiernaast de route naar de Amelink Vloeren showroom in Enschede of neem contact op per telefoon of mail.

T: +31 (0) 53 431 46 46 
E: verzoek@amelinkvloeren.nl

 

Onze merken